Nevjerovatno iskustvo učenja!

 • Najbolji kursevi u regiji

  Potpuno nove metode učenja sa jasnim i izražajnim vođenjem iskusnog instrukotra. Bez obzira da li ste početnik ili iskusni korisnik naći ćete da na ovakav način možete steći pouzdana znanja lako primjenjiva u praksi.

Šta je Canva?

osnovne karakteristike

To je program ili digitalni alat za grafički dizajn, stvaranje digitalnog sadržaja i dijeljenje putem interneta. Ne morate imati skupe i složene programe kao Photoshop, Corel itd. ne morate raspolagati dizajnerskim znanjem, ali uz pomoć Canve možete kreirati čudesne radove koje možete podijeliti online sa svojim učenicima, kolegama i roditeljima. Sa Canvom će vaše prezentacije biti atraktivne, a da pri tome ne morate potrošiti sate i sate vremena kako bi ih kreirali. Na našem kursu ćete otkriti mnoge tajne rada sa Canvom i postepeno doći do nivoa kada će Vaš rad izgledati profesionalno i primjenjivo u raznim situacijama.

UKLJUČI SE NA KURS

Neka vaša avantura započne! Stecite nova znanja i unaprijedite digitalne vještine.

Na našem kursu ćete naučiti:

sve potrebne vještine za kreiranje digitalnog sadržaja

 • Kako kreitari radni list

 • Kako kreirati poster, školski časopis

 • kako kreirati infografiku, diplomu, certifikat

 • kako kreirati video prezentaciju sa naracijom

 • kako optimalno koristiti sve komande programa

 • kako razmijeniti svoje kreacije sa učenicima, kolegama i roditeljima

TEME KURSA

SADRŽAJ

  1. ŠTA JE CANVA?

  2. OTVORITE SVOJ CANVA RAČUN

  3. UPOZNAVANJE SA CANVOM

  4. ŠTA MOGU SA CANVOM

  1. KAKO POČETI?

  2. POZADINA

  3. TEKST & GRUPIRANJE

  4. SLOJEVI (LAYERS) I PORAVNANJE

  5. ALATI I KOMANDE

  6. OKVIRI I REŠETKE

  7. GRADUIRANJE

  8. PRIJENOS SVOJIH SLIKA, PREUZIMANJE

  9. CANVA VIDEO

  1. KREIRANJE BOJANKE

  2. KREIRANJE ZAHVALNICE RODITELJIMA

   BESPLATNI PRETPREGLED
  3. KREIRANJE TESTA

  4. KREIRANJE CERTIFIKATA

  5. KREIRANJE RADNOG LISTA - BOJE

  1. MAPE I OZNAKA "SVIĐA MI SE"

  2. DIJELJENJE PREZENTACIJE I SARADNJA

  3. ZAVRŠNA LEKCIJA - SNIMANJE AUDIO-VIDEO KOMENTARA

About this course

 • $15.00
 • 21 lekcija
 • 3 sati video sadržaja

Najčešće postavljana pitanja

 • Da li su ovi kursevi za početnike ili za one koji već imaju znanja o digitalnim alatima?

  I za jedne i za druge, a evo zašto. U početnim lekcijama kurseva uvijek idemo od samog starta kako bi i oni koji nikada nisu pristupali ovim programima uspjeli da to i urade.Najvažniji dio kurseva čine poglavlja o konkretnom načinu primjene ovih programa u nastavi prolaženjem svih potrebnih koraka kako bi se od "0" došlo do uspješnog rezultata! Kursevi obiluju idejama koje bude maštu da sami osmislite svoj pristup.

 • Hoću da bolje organizujem i obavljam online nastavu.Koliko će mi ovi kursevi pomoći u tome?

  Odlično pitanje! Ovaj kurs je idealan za sve prosvjetare koji žele da im online nastava bude uspješna, jednostavna u izvedbi a zanimljiva učenicima. Jednom kada savladate ove alate Vi ćete biti lideri online nastave u svojoj školi i zajednici..

 • Koja oprema mi je potrebna za praćenje kursa?

  Za praćenje kurseva Vam nije potrebna nikakva posebna oprema, a programi koje obrađujemo su besplatni tako da im možete prići u svakom trenutku i ne morate ih niti instalirati na svoj kompjuter. Dovoljno je da imate internet konekciju i laptop ili stolni računar.

 • Ja već vodim uspješno online nastavu, koliko će mi pomoći ovi kursevi?

  Veliki broj naših polaznika su učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i profesori sa fakulteta.Bez obzira na činjenicu da već uspješno vodite online nastavu ovi kursevi će Vam otvoriti sasvim nove mogućnosti jer ću Vam prezentirati tajne moje metodologije i pristupa i znanja u 20godišnjem uspješnom bavljenju mulitemedijom i digitalnim alatima

 • Kako izgledaju ovi online kursevi?

  Nakon uplate dobićete podatke za pristup mojoj platformi Miro's School. Tu se nalaze svi kursevi sa video lekcijama. Uz lekcije često idu i praktične vježbe koje možete uraditi i podijeliti u našoj Fejsbuk grupi Digitalni alati u nastaviGenially. Tu možete dobiti i ocjenu rada i eventualne sugestije šta treba da korigujete kako bi dalje napredovali.

Imate li neka pitanja koja želite postaviti?

Slobodno nas kontaktirajte

Kontakt adresa je: artinmediamostar@gmail.com

Instruktor

Voditelj kurseva i webinara

Senior instruktor Miro Pandur

Multimedija dizajner. Kreator kurseva Genially, Canva, Wordwall, Wakelet, Kako kreirati web stranicu- blog Edukator. Obučio preko 3000 prosvjetnih radnika kroz online obuku (kurseve i webinare). Održani webinari: "Multimedija u nastavi 1 dio i 2 dio" "Powerpointiranje" u organizaciji American Corner Mostar "Multimedija u nastavi" u organizaciji CPCD Sarajevo. "Multimedija u nastav"i u organizaciji Kulturni Centar Kralj Fahd Mostar "Canva design" u organizaciji American Corner Mostar "Back to basic" - Google osnove (G-mail, Google drive) u organizaciji American Corner Mostar Kompetencije: web, audio i video dizajn. Expertski nivo znanja PowerPoint, Canva, Genially, Adobe Photoshop,Premiere pro, Audition, Samplitude, Xara Designer pro..

UKLJUČI SE NA KURS

Neka vaša avantura započne! Stecite nova znanja i unaprijedite digitalne vještine.