Opis kursa

Digitalni alat Genially mrežna je aplikacija koja omogućava izradu interaktivnih digitalnih sadržaja. Moguće je izraditi: prezentacije videosadržaje vodiče izvješća sažetke/preglednike plakate pozivnice/čestitke/zahvalnice kvizove i igre. Primjenjiv je za sve predmete. Namijenjen je prosječnom korisniku digitalne tehnologije koji ne posjeduje znanja programiranja niti znanja s područja digitalnoga dizajna. Pruža mogućnost uključivanja različitih sadržaja izrađenih u nekim drugim alatima (ubacivanje teksta, slike, videosadržaja, audiosadržaja, poveznica na različite medijske sadržaje). Sadržaji izrađeni u Genially-u se lako dijele i trajno ostaju pohranjeni kao svojevrstan repozitorij vježbi, zadataka, i ideja za obradu lekcija itd. Sadrži veliki broj gotovih obrazaca kao i mogućnost pravljenja sopstvenih radova na temelju modifikacije istih. Kreirane sadržaje moguće je integrisati u web stranice, druge aplikacije ili objaviti na društvenim mrežama.

ŠTA ĆETE NAUČITI NA OVOM KURSU?

Include a list of items to support the central theme of your page. Bulleted lists are a great way to parse information into digestible pieces.

 • Kako kreirati svoju interaktivnu prezentaciju

 • Kako napraviti kviz

 • Kako napraviti zanimljivu Escape room igru

 • Kako uz besplatne resurse napraviti originalan sadržaj

 • Savladati tajne Genially-a koje se ne mogu naći nigdje na internetu

 • Kako od 0- 100 postati online kreativac

 • Kako ideje pretočiti u realizaciju

Teme kursa

Iznenadite svoje učenike uvodeći ih u svijet nauke zahvaljujući interaktivnim elementima i animacijama.

  1. NAJAVA

   BESPLATNI PRETPREGLED
  2. POZDRAVNA RIJEČ

  1. KREIRANJE INTERAKTIVNE SLIKE

   BESPLATNI PRETPREGLED
  2. OBJAVLJIVANJE RADA

  3. INTERAKTIVNA SLIKA - GOTOV RAD

  4. DODATAK - PORAVNANJE ELEMENATA (ALIGN)

  1. KVIZ 1

  2. IZMJENA POZADINE

  3. IZMJENA POZADINE 2

  4. IZMJENA POZADINE 3

  5. ANIMACIJA

  6. ANIMACIJA 2

  7. KONAČAN IZGLED KVIZA

  1. PREZENTACIJA

  2. PREZENTACIJA 2 dio

  3. PREZENTACIJA 3. dio

  1. GEJMIFIKACIJA I ESCAPE ROOM - UVOD

  2. ESCAPE ROOM - START

  3. ANIMACIJA

  4. DARK ROOM

  5. ESCAPE ROOM - LOGIKA

  6. KORIŠTENI RESURSI

  7. HARRY POTTER I IZGUBLJENI SNITCH

  8. BRZO KREIRANJE TRANSPARENTNE PNG SLIKE

  1. SUDOKU

About this course

 • $15.00
 • 33 lekcija
 • 4 sati video sadržaja

Najčešće postavljana pitanja

 • Da li su ovi kursevi za početnike ili za one koji već imaju znanja o digitalnim alatima?

  I za jedne i za druge, a evo zašto. U početnim lekcijama kurseva uvijek idemo od samog starta kako bi i oni koji nikada nisu pristupali ovim programima uspjeli da to i urade.Najvažniji dio kurseva čine poglavlja o konkretnom načinu primjene ovih programa u nastavi prolaženjem svih potrebnih koraka kako bi se od "0" došlo do uspješnog rezultata! Kursevi obiluju idejama koje bude maštu da sami osmislite svoj pristup.

 • Hoću da bolje organizujem i obavljam online nastavu.Koliko će mi ovi kursevi pomoći u tome?

  Odlično pitanje! Ovaj kurs je idealan za sve prosvjetare koji žele da im online nastava bude uspješna, jednostavna u izvedbi a zanimljiva učenicima. Jednom kada savladate ove alate Vi ćete biti lideri online nastave u svojoj školi i zajednici..

 • Koja oprema mi je potrebna za praćenje kursa?

  Za praćenje kurseva Vam nije potrebna nikakva posebna oprema, a programi koje obrađujemo su besplatni tako da im možete prići u svakom trenutku i ne morate ih niti instalirati na svoj kompjuter. Dovoljno je da imate internet konekciju i laptop ili stolni računar.

 • Ja već vodim uspješno online nastavu, koliko će mi pomoći ovi kursevi?

  Veliki broj naših polaznika su učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola, kao i profesori sa fakulteta.Bez obzira na činjenicu da već uspješno vodite online nastavu ovi kursevi će Vam otvoriti sasvim nove mogućnosti jer ću Vam prezentirati tajne moje metodologije i pristupa i znanja u 20godišnjem uspješnom bavljenju mulitemedijom i digitalnim alatima

 • Kako izgledaju ovi online kursevi?

  Nakon uplate dobićete podatke za pristup mojoj platformi Miro's School. Tu se nalaze svi kursevi sa video lekcijama. Uz lekcije često idu i praktične vježbe koje možete uraditi i podijeliti u našoj Fejsbuk grupi Digitalni alati u nastaviGenially. Tu možete dobiti i ocjenu rada i eventualne sugestije šta treba da korigujete kako bi dalje napredovali.

Impresije polaznika kursa

5 ocjena zvjezdicama

Ocjena i utisak o kursu

Demir Mujević

Genially kurs je prilično zanimljiv i inovativan, njegova prednost je što u duhu informatičkog društva predstavlja metodologiju za realizaciju nastave na so...

Čitajte više

Genially kurs je prilično zanimljiv i inovativan, njegova prednost je što u duhu informatičkog društva predstavlja metodologiju za realizaciju nastave na sofisticiran način. Aktuelna situacija je samo jedan od pokazatelja da se nastava dijelom neizbježno mora preseliti iz učionice na online platforme ovog tipa, a Genially je pravi alat za to. Druga prednost koju vrijedi navesti je to što je webinar trajan, za razliku od klasičnih seminara, te se uvijek može ponovo pogledati neki postupak ili radnja. Treće, ono o čemu je naširoko govoreno, Genially je sjajna opcija upravo za interaktivnost! Jednom riječju - izvanredan pedagoški alat!

Pročitajte manje
5 ocjena zvjezdicama

Moje mišljenje o kursu

Jelena Rašković

Ovaj kurs je za mene bio pravi izbor.Nemam iskustva u radu sa digitalnim alatima, a sada sam dobila priliku da već sama stvaram materijale za nastavu.

Ovaj kurs je za mene bio pravi izbor.Nemam iskustva u radu sa digitalnim alatima, a sada sam dobila priliku da već sama stvaram materijale za nastavu.

Pročitajte manje
5 ocjena zvjezdicama

Digitalni alati u nastavi - Genially

Valentina Knežević

Oduševljena sam !

Oduševljena sam !

Pročitajte manje
5 ocjena zvjezdicama

Veoma je interesantno, edukativno, inovativno i kreativno...

Senada Đešević

5 ocjena zvjezdicama

Odličan kurs!

Suzana Čolak

Detaljno, postupno i jasno objašnjeni svi koraci, kao i male tajne rada u ovom alatu. Sve pohvale i velika zahvalnost na želji da se Vaša znanja i umeća rada...

Čitajte više

Detaljno, postupno i jasno objašnjeni svi koraci, kao i male tajne rada u ovom alatu. Sve pohvale i velika zahvalnost na želji da se Vaša znanja i umeća rada u ovom alatu podele sa učesnicima kursa.

Pročitajte manje
5 ocjena zvjezdicama

Oduševljena sam!

Melita Veličković

5 ocjena zvjezdicama

Zapravo ne razumem ovo pitanje, ako se ono odnosi na to d...

Olivera Potic

I ovo sa ,,pregledajte" me malo zbunjuje, da li ovo znači da zapravo damo svoje mišljenje, da ocenimo sadržaj kursa. Ja ću tako odgovoriti: Zaista sve čestit...

Čitajte više

I ovo sa ,,pregledajte" me malo zbunjuje, da li ovo znači da zapravo damo svoje mišljenje, da ocenimo sadržaj kursa. Ja ću tako odgovoriti: Zaista sve čestitke i pohvale za metodičan pristup i strpljivo vraćanje na stavke koje su možda ostale nejasne polazniku. Veoma mi je bilo korisno i zaista sam zadovoljna. Ono što bih sad na kraju stavila kao malu primedbu jeste da bi možda i formaciju o tome kako da Vam se postavljaju pitanja trebalo staviti na početak, budući da se pitanja javljaju same lekcije, i onda ljudi (npr. ja) postavljaju pitanja na drugi način, a ne onaj koji Vi očekujete (rubrika Diakusija i mejl). Možda je Vama očigledno, ali npr. ja sam gledala kurs na telefonu, a radila na laptopu i ne primećujem nikakve druge opcije za pistavljanje pitanja, niti sam razmišljala o tome. U svakom slučaju, svi komplimenti za kurs. Veoma sam zadovoljna. Odličan alat, uz njega čoveku ne treba skoro nikakav drugi, takođe, odlična, strpljiva i temeljna predavanja. Svako dobro. Pozdrav.

Pročitajte manje
5 ocjena zvjezdicama

Kurs kojim dobijate operativno, trenutno primjenjivo znanje

Mirela Jahić

Odličan kurs koji je veoma koristan, sa jako dobrim pojašnjenjima. Ono što je mnogima najbitnije, sami birate svoj tempo rada, shodno vlastitim obavezama. Sv...

Čitajte više

Odličan kurs koji je veoma koristan, sa jako dobrim pojašnjenjima. Ono što je mnogima najbitnije, sami birate svoj tempo rada, shodno vlastitim obavezama. Sve preporuke!

Pročitajte manje
5 ocjena zvjezdicama

Mislim da je jako korisan ovaj kurs

Enisa Tahirović

5 ocjena zvjezdicama

Genijalno

Slavica Vuković Ognjenović

Kao što se u samom imenu alata naslućuje genijalnost tako je i ovaj kurs bio genijalan.Naučila sam mnogo Toga zanimljivog što će obogatiti nastavu i što će u...

Čitajte više

Kao što se u samom imenu alata naslućuje genijalnost tako je i ovaj kurs bio genijalan.Naučila sam mnogo Toga zanimljivog što će obogatiti nastavu i što će učenici sa radošću i nestrpljenjem raditi! Hvala na ovoj genijalnosti!

Pročitajte manje
5 ocjena zvjezdicama

Prezadovoljna sam. Bas se moze iskoristiti u nastavi.

Zorka Radonjić

Instruktor

Voditelj kurseva i webinara

Senior instruktor Miro Pandur

Multimedija dizajner. Kreator kurseva Genially, Canva, Wordwall, Wakelet, Kako kreirati web stranicu- blog Edukator. Obučio preko 3000 prosvjetnih radnika kroz online obuku (kurseve i webinare). Održani webinari: "Multimedija u nastavi 1 dio i 2 dio" "Powerpointiranje" u organizaciji American Corner Mostar "Multimedija u nastavi" u organizaciji CPCD Sarajevo. "Multimedija u nastav"i u organizaciji Kulturni Centar Kralj Fahd Mostar "Canva design" u organizaciji American Corner Mostar "Back to basic" - Google osnove (G-mail, Google drive) u organizaciji American Corner Mostar Kompetencije: web, audio i video dizajn. Expertski nivo znanja PowerPoint, Canva, Genially, Adobe Photoshop,Premiere pro, Audition, Samplitude, Xara Designer pro..

UKLJUČI SE NA KURS

Neka vaša avantura započne! Stecite nova znanja i unaprijedite digitalne vještine.